31 земеделски производители ще участват в изложението Подкрепяме българското
31 земеделски производители ще участват в изложението Подкрепяме българското / МЗХ

Изложение на продукти, произведени от земеделски стопани и преработватели в област Добрич ще се проведе на 11 септември от 13 часа на площад „Свобода”, съобщиха от Областна дирекция „Земеделие”. Изложението е част от кампанията на Министерството на земеделието и храните „Подкрепяме българското”, която ще обхване всички областни центрове. Със своята инициатива министерството дава възможност на местните производители да представят своята продукция, която да достигне до по-широк кръг потребители.

„Целта на инициативата е да покажем, че България е произвеждала, произвежда и ще продължи да произвежда хубава и качествена храна, с каквато сме отгледани и възпитани, за да го предадем на следващите поколения“, заяви министърът на земеделието Десислава Танева при откриването на първото изложение, което се проведе във Варна на 4 септември.

Събитието в Добрич ще бъде открито от Васил Грудев – заместник-министър на земеделието и храните.

На обосособени щандове на пл.Свобода в неделя добричлии ще могат да си купят директно от производители млечни продукти, яйца, сокове, плодове и зеленчуци, риба и миди, олио, консерви, вино, мурсалски чай, ядки, мед, хлебни изделия.