/ Община Добрич
С панихида и поднасяне на цветя Община Добрич ще отбележи на 7 септември 104 години от Добричката епопея, съобщиха от Общината.

В 9:30 часа във Военното гробище музей, най-голямото в страната от времето на Първата световна война, ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите воини за Освобождението на Добруджа.

В 10.30 часа пред паметника на генерал Иван Колев и на загиналите за освобождението на Добруджа ще бъдат положени венци и цветя. В празничния ден Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България, ще изнесе концерт от 18:00 часа в Градския парк „Свети Георги“. Гражданите и гостите на Добрич ще могат да видят изложбата на открито „Добруджа 1940“. 

През септември 1916 г. Южна Добруджа е свободна благодарение на победоносния ход на Българската армия, активно подпомагана от местното население. Добричката епопея е едно от най-великите дела за свободата на България, пред което днес признателните потомци свеждат чела в знак на признателност. Това са дни на войнска доблест, мъжество и храброст.
Да помним героите!      


Община Добрич организира транспорт за гражданите на 7 септември, от 9:00 часа пред Общински младежки център „Захари Стоянов“ - посока Военно гробище музей.