Звярът, който вярата направи герой
Звярът, който вярата направи герой / снимка, Burgas24
Звярът, който вярата направи герой
86528
Звярът, който вярата направи герой
  • Звярът, който вярата направи герой

"Понякога съм виждал как едно съвсем слабичко и тъничко цвете расте върху асфалт, успяло е да пробие асфалта и да расте. Същото прави Бог с нашите сърца - едно малко семе на вярата, расте и разбива каменното сърце". Цитатът е част от расъжденията на Али Безсмъртния в едноименния роман. Той е главен и реален герой в най-новата книга на писателия и драматург Александър Урумов, която още с дебюта си на книжния пазар застана на челно място по продажби в България.
В навечерието на най-големия християнски празник ще ви запознаем с този страшен герой. Герой от роман, обаче не е фалшив. Реален като неговата история и чудесата, станали с него - също.
Али е участвал в свещенната война между Иран и Ирак, по-късно е бил част от войната между групировките в България. Бил е топ наркодилър унас, а и в Европа добре е продавал. Убил с куршум от упор, една от емблематичните за 90-те години мутри, което е причина да прекра 4 години от живота си в изолатор на софийския затвор. Бил е обект на специално разследване на Скотланд ярд и българските служби. Бил е много неща и много хора.
Сега Али Дини е друг човек и в новата история той не е чудовището. Напротив, помага на много като него да се преродят от зверове в достойни хора. Приел Исус Христос, помага на наркозависими да откажат дрогата, ежедневно работи с бедни, рецидивисти, бежанци.
За картините на смърт от двете войни през, които е минал, за разликите в битките, избора да бъде прероден и верен християнин и за спомените от миналото, чуйте в звуковия файл: