/ Снимка: www.jivkotabakov.bg
Уличното осветление на Крайбрежната алея в Бургас трябва да бъде подменено спешно, преди началото на летния сезон, когато се очаква градът да посрещне хиляди туристи и гости на града.

Бургас няма да има избираеми районни кметове

Необходимо е да се поставят нови 63 броя осветителни тела, разположени в участъка от Моста до Стария капан. За това сигнализира Общинският съветник от ДБГ Живко Табаков.

„Безспорно едно от най-посещаваните места и тази година ще бъде Морската градина и най-вече Крайбрежната алея, където са разположени голяма част от заведенията за хранене и развлечения в нашия град.

Алеята до морето е притегателен център и за много бургазлии, които използват мястото за разходка и отдих в свободното си време целогодишно. Гражданите твърдят, че има ниско светлоотдаване, което е предпоставка за неприятни инциденти в тъмната част на денонощието. Трябва да се осигури безопасността на всички”, мотивира се той.

Общинският съветник е извършил лично проверка на място. Според него, е добре да бъде извършена подмяна на осветителните тела тип „Паркова сфера опал” с т.нар. „Рогатки”с лед лампи, които не предполагат голяма консумация на електроенергия, но са далеч по-ефективни от тези към настоящия момент.