Препоръка за временно преустановяване на къпането в морето в засегнатите от бедствието зони в Община Царево, издаде Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. 

Причината са безпрецедентните обилни валежи и навлизането на огромни маси кална вода чрез реки и дерета в морската акватория, информираха от РЗИ. От там посочиха, че предприетите мерки са с цел недопускане неблагоприятно въздействие върху здравето на къпещите се.

Преустановяването на къпането е желателно до доказване съответствието на микробиологичните показатели на морската вода с действащата нормативна база.

По-рано днес пред журналисти министърът на околната среда и водите Юлиян Попов каза, че замърсяването по Черноморието в засегнатите от наводненията райони не е тежко, то е нормално след буря.

На фона на водното бедствие: Хората се завърнаха на плажа в Ахтопол

Припомняме, че правителството обяви на днешното си заседание 8 септември за Ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при наводненията в Царево. В бедствието, което стана на 5 септември, животите си загубиха двама мъже и две жени. Преди началото на правителственото заседание премиерът и министрите почетоха тяхната памет с едноминутно мълчание. 
Станимир Димитров/БТА