/
/ / община Бургас

Община Бургас ще засади 35 дървета в парка на кв. "Работнически жилища", зад Военна болница. Всеки, който желае да се включи, е добре дошъл. Донесете единствено доброто си настроение. Общината ще осигури останалото - фиданки, лопати, колчета за укрепване.

Залесителната акция ще стартира в 10.00 часа на 30 ноември, събота. Предварителното изкопаване на гнездата се извършва днес. За това парково пространство са подбрани видовете явор и аризонски кипарис.

През следващата седмица Община Бургас ще организира подобна акция за засаждане на 11 дръвчета в пространството между блокове 59-63 в к-с "Братя Миладинови". После едно пред кметство "Зора" и три пред бл. 23 в к-с "Лазур".

Предстои засаждането на стотици нови фиданки още през следващата година. Това може да се случи с прякото и дейно участие на всеки от вас! Кметът Димитър Николов пое ангажимент и вече стартира новата кампания на Община Бургас "Засади дърво". Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони за интервенция. Всеки, който желае, може да засади там собствено дърво и да се грижи за него, като за целта ще получи указания и подкрепа от Общината.