/ netinfo
Община Несебър предприема спешни мерки за аварийно укрепване на активизирало се свлачище в село Равда. Още в края на миналата година беше назначена комисия, която е констатирала, че  върху плажната ивица се е свлякла земна маса с приблизителна дължина около 25м. Част от улица "Зорница" пропадна, както и част от съществуващия в ската каменен зид.

Комисията е установила риск за конструктивната сигурност на изградената в близост сграда, съобщават от общината.  За овладяване на аварийната ситуация Община Несебър възложи на „Геозащита“ ЕООД- Варна да изготви проект за укрепване на свлачищния район от бреговата ивица на с. Равда.

свлачище се активизира в Равда
netinfo


Проектната документация е съгласувана с всички необходими институции – ВиК-Бургас, EVN, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, РИОСВ-Бургас и  Басейнова дирекция-Варна. Издадено е строително разрешение  РС № 30/08.02.2019г. Подаден е пакет от документи, с който Община Несебър кандидатства за финансиране пред Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.