Кметът Николай Димитров уважи празника на юбилярите в Равда
Кметът Николай Димитров уважи празника на юбилярите в Равда / netinfo
Пенсионерският клуб в Равда, чества годишнина. По вече създадена традиция юбилярите, навършили  80, 70 и 60 години бяха почетени с парти от председателя им Трайчо Божинов.
Гостите бяха  кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на Равда – Андон Бакалов. Те поздравиха юбилярите и лично връчиха на рождениците подаръци.
В приветственото си слово  кметът на Несебър, Николай Димитров увери присъстващите, че общината ще продължи да подкрепя пенсионерските клубове, защото членовете им с дългогодишния си  труда в полза на общността си  са заслужили нашето признание, почит и уважение.
Община Несебър развива активна социална политика, насочена, както към подрастващите, така и към хората с увреждания и  възрастните си жители.
Част от  тези грижи са   ежегодните безплатните прегледи организирани в СБР „Несебър“ и МЦ „Месамбрия“, който са насочени именно към  възрастната част от жителите на общината, курсове по компютърна грамотност, провеждани по пенсионерските клубове, и диабетен скрининг  по  всички населени места.
От догодина всички пенсионерски клубове ще бъдат оборудвани с апарати за кръвно налягане и глюкомери. Предложението бе направено по време на работна среща, озаглавена „Реални проблеми – реални възможности за разрешаване“ по направление „Реални грижи за всеки- 2017- 2018“
Кметовете на Несебър и Равда  пожелаха на присъстващите здраве, дълги години да посещават любимия си клуб и много радост и щастие в предстоящите Коледни и Новогодишни празници.