Задържаха група обирала строителни обекти
Задържаха група обирала строителни обекти / netinfo

Група от трима души извършвали кражби на територията на четири общини е задържана в полицията. Сигнал за обир от строителен обект в местността “Мечата дупка” край село Лозенец, община Царево, е получено в РУ на МВР в Царево. От обекта са открадани електрогенератор “Хонда”, зеге “Спарки”, перфоратор “Бош” и малък флекс “Спарки” - на обща стойност около 4000 лв.

При проведените издирвателни мероприятия от служители на РУ на МВР Царево и Приморско са установени извършителите на деянието – Р.К. (24 г.), Л.Р. (32 г.) от Бургас и С.М. (18 г.) от село Русокастро. Вещите, предмет на престъплението, са доброволно предадени от Р.К.

Установено е, че през периода от април до септември 2008 г. тримата са извършили и кражби на нафта от товарни автомобили на територията, обслужвана от РУ на МВР – Приморско.

В използваните от тях автомобили “Форд Фокус” и “Опел Астра” са намерени и иззети 12 туби по 35 литра, две арматурни ножици, четири обикновени ножици, два маркуча, една фуния и една ръчна помпа за гориво. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата на територията, обслужвана от РУ на МВР – Царево, Несебър, Карнобат, Камено продължава.