За Бургас и морето - оценки в реално време от сцената
За Бургас и морето - оценки в реално време от сцената / netinfo

33-то издание на любимия на бургаската публика форум за българска музика стартира новия си сезон с променен регламент.
Всички талантливи автори на текст и музика вече могат да подадат заявка за участие в „Бургас и морето" 2015. Крайният срок за подаване на предложения е 20.05.2015г. Пълният пакет документи може да се подаде лично от композиторите или чрез упълномощено лице в деловодствата на Община Бургас и ОП „Летен театър, фестивали и концерти", както и на имейл адрес: burgas.moreto@abv.bg
За първи път тази година на сцената на Летния театър, освен изпълнителите ще се качи и журито. Оценяващите ще имат възможност на живо след края на всяко изпълнение да коментират качеството на музиката, текста, аранжимента и изпълненията на класираните песни. С оценки от едно до шест, четиричленното жури ще оценява всяка една от 12-те песни финалисти.
Друг интересен момент в регламента на националния конкурс е правото на авторите на музика, текст и аранжимент да кандидатстват с неограничен брой творби, което е предпоставка за поява на повече и по-хубави български песни. Изпълнителите на песните във фестивала ще имат право да участват само в едно музикално изпълнение, което пък от своя страна ще доведе до разнообразие и по-голям брой талантливи певци на сцената.
Добрата програма на първи август ще бъде затвърдена и от изпълненията на живо, на всяка една от песните финалисти, под стилния музикален съпровод на група „Горещ пясък", вокална група и щрайх.
Тази година „Бургас и морето" ще има втора вечер. Тя ще е посветена на 70 юбилей на емблемата на българска популярна музика Стефан Диомов. На сцената на Летния театър ще звучат най- хубавите му песни, но с нови аранжименти. Те ще бъдат изпълнени от най- големите български звезди.