/ Община Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия летен сезон в Бургас.

Wizz Air открива първата си база в Бургас и стартира 16 маршрута

Това се прави, за да не се получават улични задръствания и да не се нарушава графикът на градския транспорт. Туристическите автобуси, влизащи в гр. Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 15 мин. при пристигане - за слизане на пътниците, и 15 мин. при заминаване - за качване на пътниците, на обозначените за целта места:

- бул. „Стефан Стамболов”, в джоба пред Бургаски свободен университет - 1 автобусно място 
- бул. „24-и Черноморски пехотен полк”, в района на експозиционен център „Флора“ (в двете посоки) - по 1 автобусно място
- ул. „Александър  Батенберг“, в посока хотел „Приморец“, след бариера на Пристанище Бургас - 1 автобусно място

Определените с настоящата заповед места за престой ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и съответната маркировка, съгласно Закона за движение по пътищата.

След слизане на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ ІІ (Трета поликлиника) с адрес: Бургас, ул. „Ген. Гурко” №62.

Работи се по здравен протокол за действие в случай на заразен турист с COVID-19

Забранява се движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в BUS лентите, както и спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.

Контрол по изпълнението на кметската заповед се възлага на директора на дирекция УКОРС при Община Бургас и на полицията.