Флората бизнес
Флората бизнес / netinfo
Тематичният диалог ще даде възможност на гражданите да представят своите идеи и виждания за морското бъдеще на Европа

Община Бургас отправя любезна покана за участие в граждански диалог, подкрепен от Европейския комитет на регионите, който ще се проведе на 29 май 2018 г., вторник, от 14 часа в експозиционен център "Флора". Целта на събитието е да обедини широк кръг местни, национални и европейски участници, за да бъдат обсъдени различни аспекти на процеса за развитие на морската политика, по-специално тази в Черноморския регион.

Дебатът ще акцентира върху следните теми: Интелигентно финансиране на крайбрежните проекти в рамките на ЕСФИ.
Общата политика в областта на рибарството и нейното въздействие върху добавената стойност на местните морски общности; Сини кариери и културно наследство - Укрепване на европейската идентичност чрез образование и култура; Подкрепа за регионалното развитие в областта на рибарството в морските общини, в контекста на европейската политика на сближаване.

Тематичният диалог ще даде възможност на гражданите да представят своите идеи и виждания за морското бъдеще на Европа. Представител на Европейската комисия (DG МARE), представители на националните и местни органи, кметове на морски общини, както и членовете на Комитета на регионите Кристоф Клержо и Таня Христова също ще вземат участие в обсъждането. Модератор на форума ще е доц. д-р  Харалан Александров.