Версия: Неизбежна отбрана за стрелбата в Слънчев бряг
Версия: Неизбежна отбрана за стрелбата в Слънчев бряг / Снимка: Дарик Бургас

Защитна версия: неизбежна отбрана лансира днес адвокатът на 31-годишния Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев. Той загина при гангстерската престрелка в ресторант „4 You" в Слънчев бряг вечерта на 8 юни т.г. Тогава в заведението, според различни източници, са нахлули около 15-20 човека от обкръжението на Димитър Желязков.

Групата е била водена от Очите и според очевидци е била въоръжена с огнестрелно оръжие, брадви и ножове. По думите на адвокат Димо Гочев, който е ангажиран със защитата на Тодор Славов, стрелецът е натиснал спусъка на оръжието си при самоотбрана. „Касае се за защита, имало е нападение. За какъв умисъл говори обвинението?", казва адвокат Гочев.

„От всички страни свистяха куршуми. Върнахме се в 90-те години", били първите думи, които Тодор казал пред адвоката си. Юристът посочи, че Тодор е оказал съдействие на полицията. При пристигането на МВР-служителите той сам е предал оръжието си. Става въпрос за законно притежаван пистолет, не е „Макаров", каза Гочев. В престрелката Славов е застанал зад бара, според адвоката му, се е опитал да се скрие от прелитащите над главите куршуми.
Славов не е осъждан, подчерта Гочев.

Тодор не е гард на собственика на заведението Божидар Георгиев, а негов приятел, казва адвокатът на задържания. Юристът отказа да уточни какво работи клиентът му.
Славов е от Стара Загора. Живеел в блок в центъра на града. Баща му бил електротехник в затвора, но починал преди години.

Семейството не било заможно, нямало личен автомобил, затова съседите се учудили, когато преди две седмици забелязали Тодор да пристига с лъскав черен джип. Миналата година Славов за кратко бил гард на собственик на хотел и верига обменни бюра в Стара Загора.

В началото на това лято дошъл по морето. „Съжалявам, че мъжът е починал, но можеше аз да бъда на негово място", обявил задържаният. Срещу него вече е повдигнато обвинение по чл.116 от НК- за предумишлено убийство. Заседанието за определяне на мярката му за неотклонение е насрочено за утре (събота) в Бургаския окръжен съд.