Община Поморие
Община Поморие / netinfo
Културните празници започнаха

59-то издание на Националните поетични празници „Яворови дни” в Поморие официално започна. Публиката ще има възможност да разбере повече за живота и творчеството на Пейо Крачолов, да послуша хубава музика, да разгледа изложбата „Полъх от класиката“ и да се запознае с три нови книги по темата.

Празниците бяха официално открити от заместник – кмета на община Поморие Илия Джингов. Сред официалните гости на празника бяха кметът на община Чирпан Кичка Петкова, заместник-кметовете Блага Димитрова и Стайко Генов, професор д-р на филологическите науки в ЮЗУ Цветан Ракьовски и директорът на художествената галерия в Разград Тодор Тодоров.

„Безспорен е фактът, че името, което свързва нашите два града е името на великия поет. Като кмет на Чирпан, аз бих искала да благодаря на Община Поморие и на читалище „Просвета 1888″ за това, че толкова много години съхраняват тази традиция“, каза Кичка Петкова и пожела успех на участниците в традиционния рецитал конкурс. Първият кръг на конкурса е днес, а заключителният етап ще се състои утре в лятно кино „Яворов“.