/ Община Созопол
Идеята „Созопол в стихопейки“ е част от проект за облагородяване на градската среда и ще бъде окончателно реализирана до откриването на летния сезон
Созопол ще се украси със стихопейки, съобщиха от Общината.

Идеята „Созопол в стихопейки“ е част от проект за облагородяване на градската среда и ще бъде окончателно реализирана до откриването на летния сезон.

След изключителния интерес към обявения от общината конкурс за авторски стихове, вдъхновени от Созопол, в който взеха участие над сто поети от цялата страна, започва и поетапното поставяне на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.

Да помним и пазим заветите: Пейки книги в Стралджа почитат народните будители (СНИМКИ)

Първите табелки с поезия ще монтира лично кметът Тихомир Янакиев на 4 юни в градската градина, близо до фонтана.

Останалите стихове ще бъдат поставени до началото на летния сезон от автора на идеята - Виолета Георгиева, която осъществи безвъзмездно и практическата ѝ реализация - от подбора на дъбовите табелки - парчета от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа ще ѝ помогне и друг наш съгражданин - Ончо Ованесов, който също прие присърце идеята Созопол да радва своите жители и гости с артистични и романтични стихопейки.

Със съдействието си за осъществяването на проекта управата на община Созопол за пореден път показа, че е отворена към творчески идеи и различни инициативи и общността може да разчита на пълната ѝ подкрепа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня