В Царево определиха щатната структура за дейност Пристанища
В Царево определиха щатната структура за дейност Пристанища / netinfo
В Царево беше създадена щатна структура за новата общинска дейност “Пристанища”. Тя е необходима във връзка с експлоатацията на пристанището в Царево и пристана със защитения вълнолом в Ахтопол, които безвъзмездно бяха прехвърлени в полза на общината с решение № 430 от 22. 06. 2007 г. на Министерски съвет. Откриват се 7 щатни бройки- един ръководител „Пристанище” , 2 щатни бройки организатор „Експлоатация” – по един за Царево и Ахтопол, и 4 бройки невъоръжена охрана.

„Общинското ръководство ще определи размера на пристанищните такси и очакваме да започнем да реализираме собствени приходи, които ще подпомогнат общината. Вече сме в активния сезон, пристанището работи при пълно натоварване и има възможност за по-големи финансови постъпления, сподели финансовият директор Гинка Славова. Тя допълни, че на следващата сесия заедно с актуализацията на бюджета ще бъде предложен вариант и за реалната издръжка на пристанището в Царево.

На общинската сесия кметът Арнаудов съобщи, че пред общината се открива възможност да усвои европейски средства за изграждане на пристанищна инфраструктура в размер на 2 млн. евро още през тази година. Царево и Ахтопол ще кандидатстват за финансиране по европейски програми и за рибарски пристанища, а Лозенец, Варвара и Синеморец – за усвояване на средства за изграждане на защитени лодкостоянки.