/ Пресцентър Община Бургас
"Екологична мрежа" организира пореден протест в защита на чистия въздух в Бургас.

"Независимо от огромното недоволство на гражданите на Бургас срещу мръсния въздух, протестът на 17 януари тази година и множеството сигнали към РИОСВ Бургас и Община Бургас два месеца по-късно нищо не се променило, още по-лошо, не се вижда воля и конкретни стъпки това да се промени кардинално", коментира един от организаторите от "Екологична мрежа" Стоян Грозев.

 Бургазлии отново излизат на протест заради мръсен въздух

"Гражданите трябва да покажат, че това не им е безразлично и че те са катализаторът, който може да промени сегашната ситуация. Хората трябва да разберат, че те са държавата, че те плащат от джоба си на институциите, от които зависи контролът на атмосферния въздух, за да живеят те и децата им комфортно без опасност от заболявания и трайни увреждания", каза още Стоян Грозев.

Въздухът е чист, казва РИОСВ-Бургас
 
По думите му все още няма отговори на исканията, които протестиращите са внесели в комисията по Околна среда на 17 януари. "Този път искането ще бъде едно - Да дишаме чист въздух, лишен от наднормени фини прахови частици, въглеводороди, тежки метали и т.н. Призоваваме всеки, на който не му е безразлично какво диша, да ни подкрепи, но и апелираме да се спазва общественият ред. Протестът да е мирен", призова Грозев.