Плаках тази нощ от добротата на хора, които не познавам, споделя Дора Русинова, директор на ОУ „Светлина“ в айтоското село Тополица.
Плаках тази нощ от добротата на хора, които не познавам, споделя Дора Русинова, директор на ОУ „Светлина“ в айтоското село Тополица. / Снимка: Георги Руснов
„В бедата изгарят илюзии, но се разгарят нови приятелства, а старите стават още по-силни“- Това казва учителката от Дора Русинова от Айтос. Семейството на педагожката, директор на ОУ „Светлина“ в айтоското село Тополица, бе сполетяно от огромна трагедия, след като на 8 юни т.г., домът им бе изпепелен при пожар.

Огънят тръгнал от късо съединение. По време на пожара в къщата били майка й и съпругът й, който е трудноподвижен, заради прекаран наскоро инсулт. Възрастната жена е запазила самообладание, добрала се е до прозореца, но пред него имало фотьойл, който който е заприщил достъп, тя е била силно обгазена и откарана в реанимацията. Съпругът на Дора пък бил изнесен от пожарникарите с носилка през терасата.

Пораженията върху къщата са огромни- засегнати са части на три етажа, голямо антре, стълбищно пространство, бани, дограми...По първоначални данни щетите са за около 20 000 лева. 
 

пожар Айтос
Сажди и пепел - това е останало от дома след опустошителната стихия

„Къртим всичко до тухла, защото е набито с чернилка, а тя е изключително канцерогенна...", споделя Русинова пред Нова тв.

В момента съпругът на Дора е при роднини в Царево, а самата тя е приютена в дома на нейна колежка.

На семейството са необходими и средства и строителни материали, и мебели за да възстановят дома си. Бивши ученици, колеги, приятели помагат на семейството да се възстанови отново след пожара. Нека помогнем и ние.

BG28TTBB94001526971651 
Сосиете Женерал Експрес Банк АД. 
Банков код TTBBBG22 
Тодорка Георгиева Русинова