Бул. "Захари Стоянов" - Бургас
Бул. "Захари Стоянов" - Бургас / Снимка: Община Бургас
Преасфалтирането на коловозите по бул. "Захарий Стоянов", които се образуваха на входно изходната артерия на к-с „Меден рудник“, ще приключи до края на утрешния ден, като строителните дейности ще бъдат извършени за сметка на изпълнителя. Припомняме, че местната власт даде указание за спешен ремонт на ремонтирания участък, след като части от него се деформираха. Община Бургас не прие изложените от фирмата изпълнител доводи, че единствената причина за това са преминаващите оттам претоварени тежкотоварни автомобили. Затова участъкът –в средната лента за движение на бул. "Захарий Стоянов", преди кръстовището с ул. "Георги Попаянов", в посока Пътен възел Юг, ще бъде подсилен. Пълно затваряне на пътя не се налага
 
 Междувременно кметът Димитър Николов поиска извънредни проверки от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и компетентните служби на Агенция Пътна Инфраструктура, в чиито правомощия е да следят за изрядността на товарните автомобили (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/39071). През цялото лято инспекторите ще осъществяват асилен контрол при входовете и изходите, както и на територията на града, като замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите.
До днес са проверени 117 тежкотоварни автомобила. Установените нарушения с претоварване, което вреди на пътната настилка, са 21, повечето именно по маршрута, минаващ през бул. "Захарий Стоянов" към пристанището. На нарушителите са съставени актове. Проверките продължават.