/ Лалка Димитрова
23-годишният студент Тодор Маринов от Несебър, който нападна незрящи туристи в Стария град, бе осъден на 3 г. условно лишаване от свобода. Това постанови току-що състав на Районния съд в Несебър.

1500 лв. гаранция за нападателя на незрящи туристи в Несебър

Магистратите утежниха и допълнително наказанието му - той бе лишен от правото на управлява автомобил за седем месеца и бе задължен да се запише в програма за обществено въздействие.

Домашен арест за Тодор, който нападна незрящи туристи в Несебър

За срок от 6 месеца трябва периодично да осъществява срещи със специалисти, за да овладее агресията си. Съдът уважи исковете на потърпевшите в пълен размер и задължи подсъдимият да им плати общо 8 хиляди лева.

Съдът реши: 3 000 лева гаранция за мъжа, нападнал незрящи туристи

Припомняме, че Тодор бе обвинен за хулиганство с изключителна дързост, след като на 24 юни 2017 г. блъсна с луксозния си „Мерцедес“ незряща жена с бял бастун, а когато придружителката й му направила забележка, младежът набил спирачки, слязъл от лимузината, оставил колата сама да се движи по улицата, като едва не отнесла пешеходците на улицата.

Шофьор нападна слепи туристи в Несебър (ВИДЕО)

През това време нападателят скочил върху още една жена и я ударил по главата. Грозните сцени се разиграват пред очите на десетки туристи. Те обаче са заснети и от охранителните камери от съседни търговки обекти. Клипът бе предоставен на медиите и се завъртя в централните новинарски емисии.

Т
одор бе задържан от полицията, но бързо напусна килията, след като адвокатът му представи доказателства, че здравето му е силно разклатено - имал болно сърце, високо кръвно, глуакома и още дузина сериозни болести, които го спасиха от ареста.