/ novihorizonti
Дистанционно обучение на студентите от всички от всички специалности-редовно и задочно ще се провежда до 12 април. Това гласи разпореждане на ректора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас проф. д-р Магдалена Миткова. Заповедта е в сила от днес, 27 март.

Остава в сила забраната за провеждането на присъствени изпити, в т.ч. и предварителни, спрян е и приемът на документи за явяване на предварителни изпити по различните специалности.

Преподавателите, които имат занятия по график, ще преподават дистанционно, а останалите ще ползват платен отпуск. Служителите от администрацията на университета ще работят с намалено работно време и състав по време на извънредното положение.

До 29 март 2020 г.  обучението ще продължи, но дистанционно – чрез платформата Блекборд, електронните пощи и др. За месец май се отлагат и практическите занятия като ръководителите на основните учебни звена в спешен порядък трябва да направят реорганизация на графиците, а освободеното от практиката време бъде запълнено с теоретична подготовка.

Кандидат-студентите и студентите ще бъдат своевременно информирани за всички промени в учебния процес своевременно и на страницата на учебното заведение www.btu.bg.