Украински инвестиции отварят нови работни места по морето
Украински инвестиции отварят нови работни места по морето / netinfo

Запитвания за реални инвестиционни намерения от Украйна за Бургаски регион са отчетени през последните месеци. Това съобщи посланикът на Украйна Негово превъзходителство Микола Балтажи. Бизнес интересите са главно в областта на промишлеността, търговските връзки и търговията.
Според почетният консул на Украйна в Бургас, Димитър Караненов, идеята е със съдействието на местната власт, да се създадат подходящи условия за позиционирането на представителства и производства на съответните компании на местно ниво. "Ако успеем да съдействаме за реализацията на тези бизнес намерения, това ще доведе и до разкриването на нови работни места и най-вече за икономическото съживяване на региона", коментира г-н Караненов.
Той допълни, че отлива на туристи от Украйна, ще бъде компенсиран, чрез планирани посещения на големи групи по държавни спогодби. По Южното Черноморие това лято ще лагеруват хиляди деца с един родител, сираци и такива, които са били изтеглени от конфликтната зона.
Само през първите месеци на годината е регистриран спад с 30 на сто, на посещенията по Черноморието от този пазар, спрямо същия период на 2014. Очакванията на дипломатите е този процент да не се покачва, а в най-добрият случай да бъде запазен в стойностите от март  и април.