Танцов маратон за бургазлии цяла седмица
Танцов маратон за бургазлии цяла седмица / DarikNews.bg, архив

Танци под открито небе ще поддържат празничното настроение на бургазлии в дните преди Коледа. Истински танцов маратон ни очаква от 12 до 18 декември на площада пред Общината. "Бургас танцува" е събитието, с което стартира коледно-новогодишната програма на Община Бургас.

Партитата са с начален час 18.00 ч., като всяка вечер ще бъде посветена на отделен стил. 25 бургаски танцови школи и клубове за аматьори и професионалисти ще вземат участие в своеобразното надиграване. Освен че ще демонстрират танцови умения, те ще приканват минувачите да се присъединят към тях и ще ги учат на характерните за различните стилове стъпки.

Първият и последният ден от фестивал - 12 и 18 декември, ще са посветени на народните танци. На 13-ти площадът ще се превърне в арена за горещи латино, спортни и американски танци. Хип-хоп вечер ни очаква на 14 декември, салса ритми - на 15-ти, модерен балет - на 16-ти и брейк - на 17 декември. Танцовата фиеста ще бъде открита с атрактивно огнено шоу в понеделник, точно в 18.00 часа.