Спряха поръчката за спортния комплекс в Славейков
Спряха поръчката за спортния комплекс в Славейков / община Бургас
Спряха поръчката за спортния комплекс в "Славейков"
84458
Спряха поръчката за спортния комплекс в "Славейков"
  • Спряха поръчката за спортния комплекс в "Славейков"

Община Бургас прекрати обществената поръчка за проектиране и изграждане на „Спортен комплекс с покрит басейн" в града. Според официалната позиция на местната администрация, до мярката се стигнало, тъй като нито един от участниците не се вмества в рамката за поемане на дълг от близо 12 млн. лева.

Кандидатствалите фирми са подали оферти с милион и повече лева над посоченото в документацията за конкурса. Поради тази причина, Община Бургас смята, че има обективно обстоятелство за прекратяване на процедурата, се казва в официалното становище на администрацията в морския град. Нова обществена поръчка ще бъде обявена до няколко месеца, а параметрите по нея ще бъдат променени.

Проектът за Спортния комплекс в ж.к. "Славейков" със закрит басейн и игрище за футбол трябва да бъде реализиран с поемане на общински дълг от почти 13 милиона лева. Идея, която съветниците в Бургас вече са одобрили.

Основната част от парите ще се търсят от програмата „Джесика". Около 1 300 000 лв. трябва да бъде съфинансирането за от страна на Община Бургас. Срокът за усвояването на кредита е до месец юли 2017 година, а погасяването му ще продължи 10 години.

Решението за спирането на поръчката е на зам.-кметът по строителството в Бургас Чанка Коралска и е било вписано снощи в регистъра на Агенцията по обществени поръчки.