Кадър: община Бургас
Кадър: община Бургас
Процедурата е ясна: пътна полиция дири, общината кани
Пет дни след случката с повредения тротоар в комплекс „Славейков“ никой не се е свързал със собственика на камиона за пътна помощ, научи „Дарик“. Припомняме, че на 29 юли от местната администрация разпространиха видео, заснето от общинските камери за видеонаблюдение в района.

На кадрите се вижда как шофьорът качва тежката машина на тротоара, за да бъде натоварен блъснат автомобил. От общината посочиха, че за случая е уведомена полицията, която трябвало да издири водача, за да бъде глобен.
 
„Никой не се е обаждал. Още същия ден лично подадох сигнал до МВР за случката. Сега разбирам, че е разпространено видео от камерите на паркинга. Днес ще отида в общината, за да изясним ситуацията. Ясно е, че шофьорът е извършил нарушение и ще понесе отговорността си“, коментира пред „Дарик“ собственикът на фирмата за пътна помощ.
 


В телевизионни изяви днес шефът на ОП „Транспорт“ коментира, че глобата за подобно нарушения може да достигне 5 000 лева. Самият ремонт на тротоара пък щял да глътне 150 – 200 лева.