Собственици на временни обекти на протест
Собственици на временни обекти на протест / netinfo

Над 200 търговци от Бургас излизат на протест днес срещу действията на общината за премахване на временните им обекти. Създадената наскоро Асоциация за защита на дребния и среден бизнес е заведела и дело срещу общинската Наредба за обекти по чл. 56 и рекламно-информационната дейност.

Самите собственици на временни обекти са завели общо 45 дела. С решение на БАС действията на общината са обявени за незаконосъбразни. От своя страна администрацията обжалва на по-горна инстанция.

Търговците  се оплакват от натиск , включително и психологически. Те настояват да бъдат спрени заповедите за премахване на обектите по чл. 56 от страна на общинската администрация. Наредбата за временните обекти противоречи на законовите разпоредби и Търговския кодекс, смятат още членове на асоциацията.  Има разпореждания за премахване на временни обекти, за които има спечелени дела в съда. Скандален е бил и фактът че,  общината действа избирателно. Като пример те посочват премахването от централна градска част на павилиони за разпространение на печата /РП/, а в същото време по член 56 на тяхно място са разположени сергии за продажба на сладолед.

“Излизаме на мирен протест за да защититим правата си на граждани на Бургас”-казаха още собствениците.