Възстановява се поетапно водоподаването в населените места, засегнати от наводненията, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Идентифицирани са вече четири жертви след наводненията – двама мъже и две жени. Няма информация за други изчезнали хора. По-рано днес от МВР съобщиха за три идентифицирани жертви след бедствието.

По-късно от полицията и кметът на общината Георги Лапчев потвърдиха, че е намерено тялото на четвърта жертва на наводненията в района на Царево. Откритото тяло е на дъщерята на съдия Мария Москова - председател на Районен съд - Царево, която също е сред жертвите на наводнението. 

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката.

Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което ще се изгради на пътя Царево – Ахтопол. Очаква се всички те да бъдат на място до утре сутринта. Очаква се там да пристигне и багер (41 т.), който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост и още в в рамките на утрешния ден да започне монтажът на металния мост.

Работи се по възстановяване и на моста в Царево, чрез закаляване и запълване на дупката със скална маса, за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението. По пътя Царево - Малко Търново, след с. Изгрев, движението се ограничава в една лента. По съоръжението на р. Караагач, между Китен и Царево, се въвежда временна организация и движение в една лента, поради нужда от усилване, вследствие на валежите и бедствената ситуация.

Край на издирвателните действия в района на Царево - тъжната равносметка

Към настоящия момент всички екипи на ВиК-Бургас са на терен и работят. Възстановено е водоподаването при Караагач и Лозенец. Утре по обяд ще бъде възстановено и водоподаването в Резово, след подмяна на помпа. В Бродилово, където също се очаква подмяната на изгоряла помпа, има осигурена вода за два дни. В село Заберново няма вода, закарана е водоноска. Има проблем с довеждащ кабел към помпената станция. Ще се извика външна лаборатория, за да се открие точното място на аварията, съобщиха още от правителствената пресслужба. 

Работи се по канализацията в Царево и Караагач, но все още не е възстановена - вероятно ще е необходим допълнителен външен ресурс. Пробите от водата от язовир “Ясна поляна” вече са в норма. Работи се по изпомпване на водата от Пречиствателна станция „Царево” - тя е най-пострадала, след което съвместно с EVN ще се извърши ремонт на ел. съоръжения. Токът в Арапя е пуснат. Осигурена е техника от ВиК-Пловдив и техника от ВиК-Стара Загора. 

Министерството на отбраната продължава да следи обстановката и остава в готовност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника в спасителните и възстановителни дейности, както и за осъществяване на логистика за транспорт на хора и товари и осигуряване на генератори, съгласно изискванията на сформирания кризисен щаб към Община Царево. 
Биляна Иванова/БТА