Много от пътищата в областта са затворни
Много от пътищата в областта са затворни / netinfo
Частично бедствено положение е обявено в областта. Най-тежка е обстановката в общините Камено и Бургас. Обилните валежи от последните 24 часа наводниха къщи и блокираха пътища
Наводненията в Бургаско заради изсипалите се поройни дъждове взеха две жертви. Заради придошлата вода тази нощ в село Полски извор се е удавил възрастен мъж. Той е бил отнесен от придошлите води около 3.00 часа тази сутрин. Малко по-късно е открито и тялото на възрастна жена от село Черни връх. Според заместник-кмета на община Камено Георги Георгиев, тя се е удавила в дома си, след като е била затисната от придошлите води.

Много от пътищата в областта са затворни
netinfo


В ранните часове на деня местната администрация в Камено обяви бедствено положение. Сериозни щети са нанесени в селата Полски извор, Тръстиково и Ливада, където водосборът е отнесъл асфалта от улиците. Има наводнени къщи. До шест населени места към този момент е невъзможно дори изпращането на техника. Бедстващи хора има и в селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково и Константиново. Проблем с настаняването няма, увери Георгиев.До този момент не са установени скъсан язовирни стени, увери за "Дарик" областният управител Вълчо Чолаков. Всички съоръжения са под наблюдение. Екипи на Областна администрация извършват проверки по места, увери губернаторът. Оперативната информация все още се събира. На телефон 112 са постъпили над 150 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация.

Много от пътищата в областта са затворни
netinfo


8 eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Населени места  без електричество са селата: Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.
 

Много от пътищата в областта са затворни
netinfo

Частично бедствено положение е обявено и в Община Бургас. В село Братово има наводнени къщи, както и в бургаските квартали Горно Езерово, Долно Езерово и Меден рудник. Подземната улица е наводнена. Ниските точки кв. „Зорница“ също са под вода. „В 2.30 часа започнаха сигналите за големи количества дъжд. Направили сме организация за евакуация в Долно Езерово, както и в Горно Езерово. В община Бургас бедстващи хора няма“, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Много пътища в областта са затворени. Екипи на жандармерията отбиват движението още след Бургас в посока Средец. Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.

Рекордни количества дъжд са регистрирани в община Карнобат – 170 литра на кв. м. За днес от Националния институт по меорология и хидрология при БАН обявиха червен код за обилни валежи. На места се очакват количества до 100 л. кв/м. Предупреждението е и за силен вятър.