Симеонов размаха пръст на ГЕРБ: Ще има промени в отношенията ни

Плажовете на България представляват оглозгана от мутрите варена царевица, казва лидерът на НФСБ

Плажовете на България представляват оглозгана от мутрите варена царевица, казва лидерът на НФСБ
Очаквайте възраждане на патриотичните сили
102166
Очаквайте възраждане на патриотичните сили
  • Очаквайте възраждане на патриотичните сили
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отправи остри думи към ГЕРБ, размаха пръст към коалиционния партньор и намекна за развод. „Ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, защото държавата не върви на добре. Намираме се в тежка икономическа и политическа криза. Ще извадим на масата пред г-н Борисов тежките въпроси на ежедневието“, заяви пред журналисти Симеонов, който пристигна на Петрова нива за честванията на 116-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Съборът в историческата местност събра снощи над 8 000 души.
 
 „България през последните месеци получава много тежки удари, каза Валери Симеонов. И посочи- тежкото състояние на българската енергетика, която по думите му, винаги е оставала зад завесата, удара върху животновъдството с африканската чума и туризма. "Плажовете на България в момента представляват оглозгана от мутрите кочан варена царевица", обобщи той.

Според него, в момента при ГЕРБ се наблюдавал „ренесанс на погрешната политика от предните управления“. "Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но смятам, че е имало някакво дисциплиниращо въздействие", каза той. И попита риторично:  "Смятате ли, че ще стоим безучастно и ще гледаме как икономиката на България се срива. И ще поемем отговорността на това управление?! Как ще стане тази работа". 

 Според Симеонов, кабинетът бил в тежка политическа криза заради ДПС, които през последните месеци "доста мащабно" възвърнали позициите си, които загубили, докато Цветан Цветанов бил втория човек в ГЕРБ. "Интересно, какъв ще е резултатът от местните избори", посочи председателят на НФСБ.

"Жълтото търсите"-Така Валери Симеонов отговори на въпрос имат ли основание ширещите се твърдения, че Цветанов подготвя нов политичисеки проект. "Да бяхте дошли на събора в Жеравна да го питате, той беше там", каза бившият вицепремиер. И обяви:„Очаквайте възраждане на патриотичните сили на България“.