Плажовете на България представляват оглозгана от мутрите варена царевица, казва лидерът на НФСБ
Очаквайте възраждане на патриотичните сили
102166
Очаквайте възраждане на патриотичните сили
  • Очаквайте възраждане на патриотичните сили
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отправи остри думи към ГЕРБ, размаха пръст към коалиционния партньор и намекна за развод. „Ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, защото държавата не върви на добре. Намираме се в тежка икономическа и политическа криза. Ще извадим на масата пред г-н Борисов тежките въпроси на ежедневието“, заяви пред журналисти Симеонов, който пристигна на Петрова нива за честванията на 116-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Съборът в историческата местност събра снощи над 8 000 души.
 
 „България през последните месеци получава много тежки удари, каза Валери Симеонов. И посочи- тежкото състояние на българската енергетика, която по думите му, винаги е оставала зад завесата, удара върху животновъдството с африканската чума и туризма. "Плажовете на България в момента представляват оглозгана от мутрите кочан варена царевица", обобщи той.

Според него, в момента при ГЕРБ се наблюдавал „ренесанс на погрешната политика от предните управления“. "Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но смятам, че е имало някакво дисциплиниращо въздействие", каза той. И попита риторично:  "Смятате ли, че ще стоим безучастно и ще гледаме как икономиката на България се срива. И ще поемем отговорността на това управление?! Как ще стане тази работа". 

 Според Симеонов, кабинетът бил в тежка политическа криза заради ДПС, които през последните месеци "доста мащабно" възвърнали позициите си, които загубили, докато Цветан Цветанов бил втория човек в ГЕРБ. "Интересно, какъв ще е резултатът от местните избори", посочи председателят на НФСБ.

"Жълтото търсите"-Така Валери Симеонов отговори на въпрос имат ли основание ширещите се твърдения, че Цветанов подготвя нов политичисеки проект. "Да бяхте дошли на събора в Жеравна да го питате, той беше там", каза бившият вицепремиер. И обяви:„Очаквайте възраждане на патриотичните сили на България“.