„Шведска маса” започна внос на любезни чиновници от Европа
„Шведска маса” започна внос на любезни чиновници от Европа / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” започна внос на любезни чиновници от Европа
82047
„Шведска маса” започна внос на любезни чиновници от Европа
  • „Шведска маса” започна внос на любезни чиновници от Европа

И сложи се край на месеца девети и почна месеца десети от годината втора на управлението Му на Онзи, Комуто Царе, Папи и Патриарси Конграчулейшъни Сторват.

Тогаз втурнаха се по агората измежду човеците нотабили и сенатори, щото избори идваха и дърпаха по ръкавите човеците и викаха им „Доверието си ни дайте, че да ви управляваме още четири години!”

А людете чудеха се и се маеха, кого да избират, щото всички пред тях светци изглеждаха.

И изведнъж чу се, че в страната с големина на длан човешка, аеропланите грохнали са и затуй железни птици от страни вънкашни и чужди ще летят по границите да пазят държавата от самата нея.

Тогаз разсърди се върховният Серафим Генерал, пък хвърли си оставката, щото се не траел такъв позор грамаден. Ама не приеха му я.

А тръбачите медийни ерихонски изтъпаниха се на агората и казаха, че потоп ужасен щял да потопи града Бургас. Човеците всинца уплашиха се, а то една капка дъжд не падна дори. Затуй човеците по медийните лъжци по една „анатема” рекоха, ама те мислеха, че дъжд облива ги.

Така стигна се до петъка, когато променлива облачност небесната шир покри, крава изчурулика, куче измяука, магаре със славееви трели запя, а куче гневно измуча като вол. След тия знамения ужасни смрад и мрак покриха земната твърд, вредом рев, вой и скърцание със зъби започнаха, а родът человечески беше предаден на гибел телесна, на погибление духовно и на поевтиняване на парното.

Тогава започна предаването „Шведска маса” и две злостни радиоизчадия с имена Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон започнаха слова гнусни да хортуват.

Първо Калудовсон си призна, че е проумял какъв кръговрат е животът. Преди години завел сина си на детска градина по пантофи, а  сега дъщеря си я замъкнал на училище по джапанки.

После стана ясно, че според водещите изборите и сезонът на тиквите съвадали по едни странен начин. Затова или заради друго беше радиоизпусната песента „Как пониква тиква” на древната мухълна група „Старт”. Текстът беше агресивно малоумен и тъп.

За сваляне на напрежението се пусна и монголски рап.

Напрежението обаче се покачи, когато в студиото влезе майсторът по ушу Стефан. Двамата водещи го обсипаха с безумни въпроси и човекът мило ги информира, че на всеки тъп въпорс ще им разбива по един зъб. След три минути Калудовсон вече трябваше да има само четири зъба, а Максимовсон спокойно можеше да си ходи по венци. Въпросите бяха кретенски... дори дебилни.

Все пак стана ясно, че гостът Стефан желае да работи за добруването на Бургас, било то от общинския съвет, било то извън него. По този повод Максимовсон внезапно попита колко лева е платил кандидатът, за да влезе в листата за изборите. Последва мрачна закана за нов зъбопад.

Край на интервюто с тозий кандидат за местен общественик ознаменува песента „Веселата млада жена” от албума „Шамански и наративни песнопения” и Калудовсон призна, че наскоро докарал жената си до веселост и младост, но после поясни, че това станало като изтупал килима. Така сломи възхищението на Максимовсон, че това е станало по... малко по-друг, по-интимен начин.

Римлянина попита „Къде  е Никито?” и после прогнозира, че от партия ДПС ще пеят на митингите си патриотичните песни „Вятър ечи” и „Стани стани юнак балкански”.

По този повод Борката вниматело обясни, че химнът на България е върху музика от чешка любовна балада, а водещите непатриотично затвориха очи и си представиха десетина чехкини в сложни пози.

Разбира се, заговори се и по основната тема „Сблъсквали ли сте се с чиновници – търтеи и дерибеи?”. Римлянина обясни,  че дъщеря му била продавачка в магазин в Германия и била задължена да се усмихва на клиентите, а според неговите наблюдения в Бургас, продавачките стояли пред магазините пушели цигари.

Накрая разкри тактиката си срещу намусени чиновници. Питал ги винаги ли са усмихнати и добри във вторник или през цялата седмица и те се смеели от сърце.

Ники набързо обясни системата, по която някой в държавата краде пари от ремонт на самолетите на българските ВВС.

По повод на чиновниците Стефан Петров изрази своя гняв от това, че тези синекурни душици решават каква пътна маркировка да се сложи и какви знаци, а това било отврат за бързата му, скъпа и сигурна кола.

Дори каза, че идиотските знаци и идиотската маркировка нямат нищо общо с реалното движение, демек чиновниците изобщо не познавали шофирането и пътищата.

И на изпроводяк чумоса катаджиите, които само глобявали, но не улеснявали участниците в трафика.

Последният извод на водещите беше, че трябва да започне срочен внос на любезни и усмихнати чиновници от Европейския съюз.

Поредна жалка глупащина... тегава простащина и безнадежден празен брътвеж произлезе от това предаване.

Обаче, за жалост, в другия петък пак ще го слушате. И четете.

 

Да ви се чуди човек защо. Я, какви хубави риалити-шоута има по телевизиите...