Росен Плевнелиев: Гордеем се с постиженията на Бургас
Росен Плевнелиев: Гордеем се с постиженията на Бургас / netinfo

 

Кметът Димитър Николов и министър Росен Плевнелиев откриха реконструираното бургаско ларго. Напълно обновена е частта от „Александровска", разположена от гаров площад до площад „Тройката", както и перпендикулярните улички по тази дължина.
„Да живее Бургас", каза кметът Николов, който честити на своите съграждани новата придобивка и отправи благодарности към Росен Плевнелиев и МРРБ като управляващи на най-тежката ОП „Ретионално развитие". Николов изрази задоловоство, че въпреки всички трудности по време на ремонта, европейският проект е завършен в срок.
„Бургас е пръв с най-много спечелени и най-качествени проекти, сега останалите градове трябва да последват този пример. Това, един от многото спечелени проекти, които се изпълняват тук, а някой от тях са огромни. Ние се гордеем с Бургас. При работата си с този град сме винаги спокойни и го даваме за пример на останалите", заяви министър Плевнелиев. Той поздрави кмета Николов и за спечеления проект „Интегриран градски транспорт" на стойност над 130 млн. лв. С него Бургас изпреварва с 2 години останалите български общини при модернизацията на транспортната си схема.
Ремонтът на ларгото е част от по-голям проект, наречен "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас" и е финансиран по ОП "Регионално развитие", приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция 1.4 "Подобряване на физическата среда и превенция на риска".
Със средства в размер на 10 500 000 лв. заедно с главната улица бяха обновени още Морската градина, спортната площадка пред Дом „Надежда", парковото пространство зад Старата поща, улиците „Гурко" и „Адам Мицкевич".