/ Снимка: Лалка Димитрова
„Виновен съм. Квот трябва - да се свърши. Няма се укривам“- Това каза днес пред Районния съд в Бургас 30-годишният Росен Минасян-Черния, обвинен за мелето в бистро „Алегро“ в центъра на града на 29-декември т.г.

До конфликта се стигнало, след като по-рано Минасян бил изхвърлен от гардовете на чалга дискотека, а след края на смяната, той ги проследил и нападнал единия от тях в бистрото за бързо хранене.

Пияни батки пребиха мъж в центъра

Черния бе задържан от полицията на летището в София, докато чакал полет за Англия, но опитът му за бягство бил осуетен и днес той бе доведен под конвой в Съдебната палата в Бургас.

„Живея във Великобритания от три години. Работя на летището в Бристол. На 2 януари бях на работа, затова тръгнах“, през сълзи каза пред съда Росен. После призна, че е избил зъбите на 33-годишен охранител, но по думите му и други били гарда. Факт, който магистратите не приеха като смегчаващо вината му обстоятелство. 

Адвокатът на Росен подчерта, че обвиняемият трябва да бъде пуснат срещу парична гаранция или домашен арест, тъй като претърпял операция на крака наскоро, имал и дискова херния...

Но пък според прокуратурата, това не му е попречило да раздава юмручно правосъдие. Възловият момент - каква е нанесената телесна повреда на гарда - лека или средна, също не повлия на съдийското решение и в крайна сметка магистратите постановиха той да остане под стража.