Десетки домове бяха потопени, а цели улици в Равнец заляти от вода и наноси след наводнението, което порази региона през октомври т.г.
Десетки домове бяха потопени, а цели улици в Равнец заляти от вода и наноси след наводнението, което порази региона през октомври т.г. / Снимка: Дарик-Бургас
Децата ще получат здравословни храни, възрастните- електрически печки
Доброволци и щатни служители на БЧК ще раздават  хранителни продукти за пострадалите при опустошителната водна стихия, която порази Бургаски регион в края на октомври т.г.

Кампанията започва в 11. 00 часа днес. В кметството в Ливада 24 семейства ще получат пакети, дарени от жителите на Бургаска област в  магазините на голяма търговска верига, както и по една електрическа печка, осигурена от бизнес спонсор.  

На следващия ден, 15 декември /петък/ в 10.30 часа младежите на червенокръстката организация, съвместно с държавен куклен театър Бургас ще организират в детската градина на Равнец представление „Коледа с приятели“ за 57 деца. За всички тях са осигурени подаръци, шоколадови изделия и по един здравословен хранителен пакет.  Същия ден от 12. 00 часа, в училище „Св. Св. Кирил и Методи“ в Равнец, 102 деца също ще получат пратки със здравословни продукти.