Зелената зона ще функционира през лятото.
Зелената зона ще функционира през лятото. / netinfo
Зелена зона за платено паркиране да бъде обособена в района на Приморския парк в Бургас. Това предлага в докладна до общинския съвет кмета на града Димитър Николов.
Идеята е Зоната да функционира през летния сезон, когато към морската градина се стичат хиляди, а това затруднявало паркирането на местните жители.

”Увеличеният брой на автомобили на територията на гр. Бургас и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства”, се посочва в докладната.
Предвижда се, предвид наличието на множество заведения за хранене в района, както и провеждането на културни мероприятия и концерти с по-късни начални часове,  зелената зона да функционира в часовете от 11:00 до 20:00 часа. Тя ще бъде в сила от 1 май до 30 септември. И за разлика от “Синята зона”, Зелената ще работи и в съботните дни.

Границите на новата схема за платено паркиране ще бъдат от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“, до ул. „Поморийска“; както и паркингът на Северния плаж.