Митко Шишков
Митко Шишков / Снимка: Лалка Димитрова
Прокурор Мария Маркова: Шишков е стар клиент
95825
Прокурор Мария Маркова: Шишков е стар клиент
  • Прокурор Мария Маркова: Шишков е стар клиент

"Коледа е световен празник"- С тези думи дал старт на бомбардировката срещу полицаи с керемиди и тухли 29-годишният Митко Шишков от квартал "Горно Езерово". Екшънът се разигра навръх Коледа, след като МВР -служителите пристигнали в района, след сигнал за силна музика. Обитателите на къщата се изкачили по покрива й и оттам започнали да обстрелват униформените със строителни материали. С точен удар Шишков успял да уцели в главата единият от служителите на реда. После избягал и се скрил в дома на свой приятел в Рудник, но бил заловен от полицаите. "Бях на гости за празниците", каза той пред Районния съд в Бургас. Днес той бе доведен под конвой в съдебната палата, където настоя да бъде пуснат на свобода срещу "парична глоба".  

"Имам проблеми с белия дроб, не мога да дишам. Ще се съблека да покажа раните си...", обърна се Митко към съдия Бобоков. "Не съм тук за това", контрира магистратът. "Майка ми знае какво ми е. Тя ще каже", продължи Шишков. Съдът все пак разреши майка му да бъде допусната до разпит, но пък се оказа, че жената тихомълком е напуснала сградата веднага след началото на заседанието, а мобилният й телефон  нон стоп давал заето. Шишков се оплака, че бил бит от полицаи при задържането му, а адвокатът му поиска да се направи медицинска експертиза, за да се установи позволява ли здравословното му състояние, да стои под стража. 

От държавното обвинение настояха, Шишков да остане в ареста, посочиха, че е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, а освен това до момента в досието му има  има цели 15 присъди-за кражби и управление от автомобил без шофьорска книжка. За последно излязъл от затвора през март м.г. 

В крайна сметка съдия Анатоли Бобоков постанови задържаният да остане под стража. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.