Ралф Сунберг
Ралф Сунберг / Снимка: Лалка Димитрова
В най-тежкия случай ще се размине само с глоба до 5 000 лева
Процесът срещу шведския турист Ралф Сунберг, който нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг, започва на 26 септември. Това научи репортер на „Дарик-Бургас”. Делото ще се гледа при условията на Глава 28 от НПК- за освобождаване на подсъдимия от наказателна отговорност, съобщи Районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.
Припомняме, че Сунберг беше задържан с решение на Районния съд в Несебър на 15 юни т.г., след като безпричинно изрита в главата българска камериерка в хотел в Слънчев бряг. В края на юли т.г. на закрито заседание Окръжният съд в Бургас измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в домашен арест и той бе настанен в хотел в Слънчев бряг.

Процесът срещу него стартира от 09.30 часа в Районния съд в Несебър. Първият съдия, който трябваше да разглежда делото, си е направил отвод. Вече е определен нов председател на състава.

Но при всички случаи наказанието за шведа ще бъде само глоба, тъй като съдът е определил делото срещу него да се гледа не по общия ред или по реда на съкратеното съдебно следствие, а по специален ред, който предвижда в най-тежкия случай, да му бъде наложена парична санкция. В конкретния случай максималният й размер ще бъде 5 000 лева.