Присъда през декември срещу Димитър, който уби годеницата си
Присъда през декември срещу Димитър, който уби годеницата си / Снимка: Архив

На 13 декември т.г. се очаква Бургаският окръжен съд да произнесе присъда на 54-годишния Димитър Радев, задържан за убийството на годеницата си - рускинята Наталия Стаматова (на 56 г.). Радев бе закопчан призори на 5 октомври м.г., след като от ревност и след запой със спирт преби любимата си до смърт в апартамент в комплекс „Лазур". В кръвта на жертвата, след настъпването на смъртта, са открити рекордните 3.92 промила алкохол. Мъжът бил с двойно по-нисък промил. Първоначално самият той прави признания пред разследващите, впоследствие - в съдебно заседание се отрича от думите си и заявява, че действително във фаталната нощ двамата са били заедно, но поредната бутилка алкохол свършила и той отишъл да купи спирт. Щом се върнал я открил мъртва.
Преки очевидци на престъплението липсват, подчертава защитата му. През декември в съда ще бъде призовано и последното вещо лице, ангажирано по делото, чиято дума ще бъде решаваща за крайния изход от делото. Радев твърди, че е невинен. Според прокуратурата има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението. Ако бъде признат за виновен, той ще получи до 20 години затвор.
В момента задържаният се намира в следствения арест. Близките му избягвали да го посещават, единствено сестра му донесла дрехи.