Рекордната пратка с кокаин бе открита в кашони с банани в склад на ул. "Индустриална" в Бургас.
Рекордната пратка с кокаин бе открита в кашони с банани в склад на ул. "Индустриална" в Бургас. / Снимка: Дарик - Бургас
Три бази  в София, във Варна в Пловдив проверяват службите след засечената рекордна пратка от 75 кг кокаин, открита в кашони за банани в склад в Бургас. Част от цитрусите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към тези складове. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин,
 
Работи се заедно с италианската служба за разследване на наркотрафика, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните пристанища на Ботуша.
 
Според разследващите, част от бананите е трябвало да бъдат доставени и до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или адресат в Румъния, или пък става въпрос за международна престъпна група.

До този момент няма арестувани. Разследващите установяват кои са точно лицата, организирали трафика на дрогата и приемането й на българска територия. Проучва се пътят на пратката с банани, която е била доставена от 32 ферми в Еквадор.

Стойността на открития кокаин е над 5 милиона лева.