Пренесоха мощите на Кръстителя в новия храм в Созопол
Пренесоха мощите на Кръстителя в новия храм в Созопол / Община Созопол

Мощите на Св. Йоан Кръстител бяха пренесени днес в църквата„Св. св. Кирил и Методий", която отбелязва храмовия си празник. Рано сутринта отец Иван отслужи Света литургия в чест на светите братя Кирил и Методий и извърши освещаване на храма. Енориашите от града и гости влязоха за Светата литургия в обновената църква, украсена с икони и дърворезбован олтар, който е на повече близо 400 години.
С литийно шествие от храм „Св. Георги Победоносец" предвождано от кмета на Созопол Панайот Рейзи и отец Иван мощите на светеца преминаха по централната улица на града и бяха посрещнати с камбанен звън в църквата „Св. св. Кирил и Методий". През шпалир от моряци от Военно морско база Атия присъстващите на празника влязоха в църквата. Отец Иван положи ковчежето с мощите в специално направена витрина и благослови всички присъстващи в храма, като пожела още много гости на града да се докоснат до чудото на мощите на Св. Йоан Кръстител и да повярват в тяхната благодат.
Църквата „Св. св. Кирил и Методий" бе огласена от химна „Върви народе, възродени.." изпълнен от църковния хор. Близо час продължи поклонението пред мощите на присъстващите на святото събития.
Църквата „Св. св. Кирил и Методий" отваря врати и ще посреща поклонници цяло лято без почивен ден.