Надежда Динева ще представи дебютната си творба на 19 август.
Надежда Динева ще представи дебютната си творба на 19 август. / Снимка: Пресцентър Община - Бургас
Романът "Орденът на скорпионите", дебютна книга на бургазлийката Надежда Динева, ше бъде представен на 19-ти август от 18.30 часа в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино". Книгата е иновативна със своя сюжет и преплита реалността с фикцията.

"Орденът на скорпионите" е интригуващата история, която се разгръща на фона на изключително богат контекст от актуални събития. В тях са вплетени международната журналистика и мястото на жените в нея, миграцията, фалшивите новини, престъпността, недоволството от полицията и правосъдната система в различни държави...
 В центъра на този контекст е тероризмът с неговото "кърваво пиршество". Тук идва и най-голямата изненада в романа - кой е противникът на тероризма. Тъкмо неговият образ носи идеализма на младостта, носи посланието и надеждата на Надежда Динева, че хора и правителства могат да се обединяват за общи цели.
 
В романа са намерили място етичните предизвикателства към съвременната журналистическа професия, опасенията, че с "мобилността, високите технологии, напредналата икономика, комуникациите и ние като журналисти създаваме почва за "изявата" на псевдоиндивидуалисти, които носят само разрушение и трагедии", казва проф. д-р Мария Нейкова, преподавател по международна журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски".
 
Надежда Динева завършва Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" в Бургас. Завършва журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски" с профил Международна журналистика.
 
Живее в София и работи като репортер в онлайн медия.