/ Снимки: Лалка Димитрова
„Бургас провлачи крак в създаването на бази на няколко автомобилни компании, които инвестираха тук в собствени центрове. Вярвам, че останалите марки  ще ги последват. Същото време, Бургас бележи ръст във всички туристически статистики. А прогнозите са за тази година са увеличение от 25 процента“- С тези думи зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев откри официално автомобилното изложение „Tourist  Auto Show“.

автомобилно изложение
netinfo

То ще гостува в Бургас до 22 април и представлява новаторски проект, акцентиран преди всичко върху туристическия бранш- със специфичните аквапаркове с разнообразно предназначение.

Кемпери с 5-звезден лукс, икономични електромобили,  автобуси, специални автомобили-тип каравана, в които на директно на място може да се приготви бърза закуска, както и флагманът на френската автомобилна индустрия - новият модел на „Citroen C4 Cactus“. Посетителите на изложението имат възможност да видят автомобилното бижу в Бургас, още преди представянето му в София.

автомобилно изложение
netinfo

Гостите ще имат възможност и да направят тест драйв.

автомобилно изложение
netinfo

Мястото е паркингът пред магазин „Метро“. Партньор на изложението е и Петрол, като специално за изложенията са предвидени безплатни карти за гориво с до 10 ст. отстъпка на литър за всички посетители.