Повече руски туристи заради петролопровода
Повече руски туристи заради петролопровода / netinfo
Гаранция за повече руски туристи, които да посетят България заради строежа на петролопровода Бургас-Александруполис поискаха от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Те обявиха, че нашето правителство трябва да договори идването на повече руски туристи у нас, като гаранция, че бъдещото петролно трасе няма да попречи на това, че в момента Южното Черноморие е привлекателно за почивка. Според тях, гръцките им колеги в Александруполис вече са постигнали подобна договорка.

Председателят на Съюза на собствениците Елена Иванова смята, че това може да стане с облекчаване на визовия режим за руснаци и ангажимент от страна на Русия да направи “позитивна и активна рекламна кампания на нашите курорти в чужбина”.

Хотелиерите и ресторантьорите са наясно, че петролопровода Бургас-Александруполис е мултинационален проект, чийто строеж на могат да спрат нито отделни хора нито една или друга организация. Важно е, обаче, държавата да поеме ангажименти, той да бъде изграден като изключително модерно и безопасно съоръжение, твърдят още от Съюза на собствениците.