/ БГНЕС
Ст. комисар Калоян Калоянов, коментира действията на колегите си с думите: Служителите са действали адекватно и храбро
Психично болен бургазлия от ромски произход разби прозорци на къщи и нападна полицаи с еднометров железен прът в жк. "Меден рудник". 

Мъж нападна майка с бебе във „Възраждане“, спецчасти обградиха дома му

Сигналът за инцидента е бил подаден от съседите на агресивния мъж, на 8 юли. Пристигналите на място полицаи са направили опит да го усмирят и задържат, но той ги е нападнал с удари. 

При самозащита един от служителите е произвел изстрел със стоп патрони. Един от тях е попаднал в крака на нападателя. Раната не е сериозна.  Полицаите са откарали психичноболния мъж в УМАЛ-Бургас, където своевременно му е оказна медицинска помощ. Раната не е сериозна.

Психично болен нападна момиче в Несебър, преби и 69-годишна жена

Болният е продължил на буйства. Нападнал е и лекарите. В момента той е под наблюдение в болницата, но под полицейска охрана, за да се гарантира сигурността на лекарите и останалите пациенти.

Пред Дарик директорът на ОД на МВР - старши комисар Калоян Калоянов, коментира действията на колегите си с думите: "Служителите са действали адекватно и храбро".

Припомняме, че за последните две седмици, това е втори подобен случай. В Царево униформени неутрализираха психично болен мъж, нападнал съседи с два огромни ножа.