/ iStock/Getty Images
Парите са събрани от благотворителен футболен турнир
 
11 360 лева са събрани след проведения в началото на юни традиционен полицейски благотворителен турнир по футбол в Бургас.

Сумата ще бъде разделена между 16 деца на починали служители от различни структурни звена на полицията в областта, обяви Павлин Ковачев - председател на Управителния съвет на футболен клуб „Свети Никола” – Бургас, организатор на спортната надпревара.

Всяко едно от децата на починали служители ще получи дарение от 710 лева, а парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната ваканция, за да може всяко дете да се сдобие с желаните подаръци.

средства
ОД МВР Бургас


12-ото поредно издание на Купата „Свети Никола” се проведе на игрищата на Спортен център Славейков, след като миналата година заради пандемията от коронавирус, международното участие беше ограничено.

За първи път през настоящата година в традиционен благотворителен турнир по футбол се включиха полицейски отбори от Полша, Черна гора и Турция.

В кутия за дарения, поставена в Спортен комплекс „Славейков”, за времето на спортната инициатива, също бе събрана дарителска сума.

Част от нея бе получена от разиграната на търг картина „Фарът на Ахтопол” на бургаския художник Светозар Арнаудов, предоставил безвъзмездно творбата си за целите на благотворителната инициатива.

Произведението на изкуството за втора поред година отпътува за Видин, откъдето е притежателят му Валери Гергов, спечелил го за сумата от 450 лв.
 
ОД МВР Бургас