Снимка: община Бургас
Снимка: община Бургас

Организатори са Чешки културен център - София и Община Бургас. Експозицията "Mini wonders" е поредната изява, насочена към малките ценители на изкуството. Надуваем Бивол, дървен Слон, ПринцесатаСъстезателите - това са имената на  част от  интересните герои, които пристигат в Бургас, за дапокажат разнообразието на чешката играчка, чиято история започва в началото на 20 век и продължава да се развива до днес.
 

Дизайнер на играчки си направи истински Трансформър (ВИДЕО)


Всички експонати, независимо дали са реплики на оригинален дизайн или съвременни решения, се радват на положителни емоции както при малчуганите, така и сред техните родители. Играчките се използват за декорация или лични колекции.

Изложбата "Mini wonders" представя играчката като символ на детството, радостта и креативността. Още от раждането на детето играчките пробуждат и развиват неговото въображение, интелигентността, сетивните и моторните му умения. Те представят актуалното чешко производство, съчетавайки  оригиналност и традиция. Представени са работи на съвременни автори, заедно с емблематични продукти, които са оставили следа в историята на чешката култура през последните сто години и се произвеждат до днес.
 

Как домът ни да остане подреден, когато имаме деца



Експозицията ще гостува в Бургас до 29 август при вход свободен.