Николай Пенев-Пойзъна
Николай Пенев-Пойзъна / Снимка: Лалка Димитрова
Бургаският апелативен съд отказа днес да освободи от ареста Николай Пенев, известен като Пойзъна, обвинен за палежа на две от най-скъпите машини на строителната компания G.P. Group , с които се полагаше новиятасфалт по важната пътна артерия, свързваща града с ж.к „Меден рудник. Припомняме, че те бяха опожарени с коктейл Молотов към пет часа сутринта на 9 май т.г., а не след дълго полицията задържа Пойзъна като основен заподозрян за престъплението. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 12 години лишаване от свобода.

Днес, в съдебното заседание обвиняемият и адвоката му, настояха Николай да бъде пуснат под домашен арест. Мотивът- влошено здравословно състояние на самия задържан, а също така и необходимостта да помага в грижите за болното му дете. Според въззивния състав обаче, тежкото му обременено съдебно минало, множеството извършени 
умишлени престъпления и престоя в затвора обосновават извод за реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление, ако не бъде с настоящата мярка за неотклонение, а именно- задържане под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.