Отчита се ръст на запитванията от французи, белгийци и швейцарци за покупка на имот за почивка в района на Бургас и Слънчев бряг.
Отчита се ръст на запитванията от французи, белгийци и швейцарци за покупка на имот за почивка в района на Бургас и Слънчев бряг. / Снимка: Лалка Димитрова
Брокерите регистрират спад на руснаците, които инвестират във ваканционни имоти по Черноморието. В същото време се наблюдава нова тенденция- западноевропейци напират за имоти по родното море.

Причината за интереса на западняците е обявеното намерение от правителството страната ни да влезе в чакалнята на еврозоната. Това е позицията на брокерите. Отливът на руснаци пък най-вече с продължаващите икономически санкции срещу страната. Заради отлива на руснаците има спад на сделките през 2017 г. спрямо предходната година. Продажбите в Балчик са с 11% по-малко, в Бяла – с 18%, в Каварна – с 14%, в Несебър – с 2% и само в Поморие бележат ръст от 4%.

Отчита се ръст на запитванията от французи, белгийци и швейцарци за покупка на имот за почивка в района на Бургас и Слънчев бряг. Това обясни зам.-шефът на Сдружението на брокерите на недвижими имоти Илияна Василева, цитирана от "Труд".
В Слънчев бряг са се появили и турски инвеститори, които търсят луксозни имоти, а също и проявяват интерес към хазартния туризъм.
Купувачи са и българи, които са спестили средства от работа в чужбина и искат да ги вложат във ваканционен имот.

Интерес към покупка на дом у нас продължават да демонстрират германски пенсионери.