Перата: Джамиите са складове за оръжия, има и в Бургас
Перата: Джамиите са складове за оръжия, има и в Бургас / Снимка: Лалка Димитрова
Перата: Джамиите са складове за оръжия, има и в Бургас
90308
Перата: Джамиите са складове за оръжия, има и в Бургас
  • Перата: Джамиите са складове за оръжия, има и в Бургас

Нова протестна вълна срещу бежанския поток започва от утре в Бургас. Демонстрации ще има в още три града София, Варна и Велико Търново. Те се организират от доброволчески организации, каза пред „Дарик" Петър Низамов-Перата, който до месец застава пред съда за незаконен лов на бежанци със „свински опашки". В открито писмо до парламента и министър – председателя Бойко Борисов граждански организации настояват държавните органи спешно да започнат акция за претърсване на джамиите в страната.

Пред „Дарик" Низамов директно заяви, че мюсюлманските храмове са превърнати в нелегални складове за оръжия. Той твърди, че разполага с конкретна информация за базите, където се съхраняват боеприпасите и е готов да съдейства на властите. Според него подобни база имало и в Бургас- в комплекс „Възраждане". Перата обаче отказа да назове своите източници.
Низамов настоява армията ни да охранява границата с танкове, а униформените да дават клетва, че ще я пазят, дори с цената на живота си.

Според него бежанските центрове трябва да бъдат изнесени извън населените места, а мобилните комуникации в обособените зони да бъдат заглушени със специални устройства.
Петър Низамов заяви още, че Бургас вече е в ход създаването на нова организация- конктрапункт на Българския хелзинкски комитет.

 

Чуйте още в прикачения файл: