/ Веселин Максимов
Прием на медици
101878
Прием на медици
  • Прием на медици
От 1 юли, тази година стартира кампанията за кандидатстване в Медицински факултет-Бургас. Това съобщи пред журналисти ректорът на университет „проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова.

Исторически момент за Бургас: Млади лекари вече ще могат да градят академична кариера в Бургас

По думите ѝ, държавната поръчка, отпусната на висшето училище е точно 40 души. По специалността медицина ще се обучават 20 мъже и 20 жени. Общо 140 лева ще струват таксите за двата изпита по биология и химия, които ще се проведат на 21 и 28 юли. Резултатите за първото класиране пък трябва да станат ясни на 12 август.

Веселин Максимов

„Обучение ще се извършва само в редовна форма на обучение. Периодът е шест години, което означава, че студентите ще преминат през десет учебни семестъра. В този период е включен и преддипломния задължителен стаж“, обясни проф. Миткова. Годишната държавна такса е 1100 лева.

Парламентът откри Медицински факултет в университета в Бургас

Вече са изготвени и списъците с преподаватели по някои от дисциплините, стана ясно от нейните думи. Подробности за кандидатстването във факултета са списани в специален справочник, който се продава на касата на университета. Подробности има и на btu.bg

Чуйте професор Миткова и доцент Пенка Пеева, заместник-ректор по учебната част: