/ Агенция "Митници"
Митнически служители на пункта "Малко Търново" са открили откриха голямо количество контрабандни артикули, закупени от Турция.

В пътна чанта на водач на лек автомобил, преминаващ през пункта "Малко Търново" в посока Румъния, са открити стоки от няколко продуктови категории, обичайно предлагани в ловно-рибарските или оръжейните магазини. Това съобщиха от Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Агенция "Митници"

Водачът на автомобила, е заявил, че не пренася нищо за деклариране. Автомобилът марка "Ауди" е селектиран за щателна митническа проверка, при която митнически служители са открили в пътна чанта, между лични вещи на шофьора - 50 фабрични флакона с газов спрей, 50 термо маски, 40 броя текстилни кобури за пистолети, 20 броя текстилни калъфи за пълнители и 19 броя кожени и текстилни калъфи за белезници. Впоследствие шофьорът е обяснил, че ги е купил от Турция с търговска цел.

Агенция "Митници"

Контрабандните стоки са иззети. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.